Erkende VVE – UP&PUK

Erkende VVE - UK&PUK

Wij vinden een voorbereiding op de basisschool heel belangrijk, daarom werken wij sinds 2012 met de Uk & Puk methode. Uk & Puk is een onderdeel van Ko-totaal en speciaal ontwikkeld voor nul- tot vierjarige kinderen in de kinderdagverblijven. Net als bij Puk & Ko voor de peuterspeelzalen speelt de pop Puk een belangrijke rol. Puk is het vriendje van de kinderen die van alles meemaakt. De belevenissen van Puk zijn voor de kinderen heel herkenbaar: Puk is verkouden, of de kleren van Puk zijn vies en moeten gewassen worden…. Kinderen kunnen zich met Puk identificeren.

De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels. Bij elke activiteit staan leidstervaardigheden: praktische handvatten met aandachtspunten, tips en suggesties.

Een groot deel van onze medewerkers hebben de Uk & Puk training gevolgd en hebben deze met succes afgesloten.

PUK hoort er helemaal bij voor de kinderen van kinderopvang Jip & Janneke

PUK hoort er helemaal bij voor de kinderen van kinderopvang Jip & Janneke.

De dag met PUK

PUK wordt bij kinderopvang Jip & Janneke op verschillende manieren toegepast. Zo leert PUK de kleintjes ook wat we op welk moment van de dag doen of waar het tijd voor is.

Zindelijkheidstraining met PUK. Iedereen kan het leren en stickers verdienen!

Zindelijkheidstraining met PUK. Iedereen kan het leren en stickers verdienen!